De kleuters worden zelf kunstenaars.

Teken een schilderspalet, knip deze uit en meng zelf nieuwe kleuren.






We kunnen ook nieuwe kleuren ontdekken door een blad nat te maken met water, snippers zijdepapier erop te leggen. En als deze droog zijn, kunnen de snippers terug verwijderd worden. De kleuters ontdekken hoe de kleuren gemengd zijn.




De kleuters tekenen een penseel en kleven deze op het 'kleurenblad'.



Programmeren: We starten met 'levend programmeren' De ene kleuter programmeert de andere keuter om de juiste weg te volgen in de hoepels.




De pijlen van de Bee-Bot worden herhaald.


De kleuters gaan zelfstandig aan de slag om de Bee-Bot te programmeren. Ze proberen zelf de weg te programmeren van de kunstenaar naar zijn eigen kunstwerk.






Welke emoties zien we op het kunstwerk? Leg ze bij het juiste kleurenmonster. (Geel= blij. Rood = boos. ...)



Een beeldhouwer maakt ook allerlei kunstwerken, standbeelden, .....  Iedereen boetseerde zijn eigen creatie.



Een puppyhondje.


Een kopje voor warme chocomelk met kleine stukjes marshmallow en een deksel die open en dicht kan, zodat de chocomelk warm blijft.

Een kerstboom met een hoofdtelefoon, armen en benen.


Een dinosaurus.


Een vulkaan met een vuurbal en een fiets.


Een berg met een gat voor de uilen en beren.


Samen maken ze een reuzegrote pizza met korst aan de rand. 


Mijn naam.


Kleine stukjes pannenkoek.


Pannenkoek met 3 bollen ijs.


Een kommetje en een dier met veel stippen.


René Magritte. In de klas hadden we eerst een gesprek i.v.m. welke toestellen we een foto kunnen maken. De kinderen mochten een foto nemen van een vriendje met de iPad, fototoestel of gsm. Dit vriendje had zich verkleed in René Magritte en koos wat hij/zij voor zijn gezicht hield. 





















































Achteraf konden de kinderen hun eigen foto versieren op het digibord, kader er rond plaatsen, .....




De zonnebloemen van Vincent van Gogh.


Experimenteertafel: abstracte kunst met vormen en lijnen van Kandinsky.


Spel: leg de gekleurde cirkel op de juiste plaats en kijk ook goed naar de grootte van de cirkels.



Bouwhoek: bouwen naar aanleiding van bekende kunstwerken. Bijv. de gekende mannetjes van Keith Haring. Of kunst in bekende bouwwerken: de toren van Pisa.










Letterhoek: teken (met behulp van een sjabloon) de eerste letter van je naam. Versier deze letter naar een bekend kunstwerk. (gekleurde vakken van Piet Mondriaan, de zonnebloemen van Vincent van Gogh, stippen van Georges Seurat, ....)





De ouders kregen de kans om de kinderen te helpen bij het knutselen met papier maché. Er was een kleuter ziek tijdens deze activiteit, maar ook vriendjes kunnen elkaar helpen in de klas. 



Als het papier maché droog is, denken we verder na over wat we ermee kunnen knutselen. De juf had enkele ideeën in haar hoofd, maar de kinderen zijn creatief en brachten nog andere ideeën aan. Deze brainstorm gebeurde klassikaal.
 Iedereen maakte zelf een ontwerp, werktekening van zijn eigen idee. Daarna werd dit ontwerp effectief nagemaakt. 
De kleuters dachten na over de vormgeving, welke kleuren ze willen gebruiken, welke materialen ze willen gebruiken, willen ze wel of geen gat in hun papier maché, ....
















Iedereen was heel trots op zijn eigen papier maché! Iedereen had een grote betrokkenheid bij het ontwerpen en creëren van zijn papier maché. De gelijkenissen van iedereen, met hun ontwerptekening, waren heel groot.



In de letterhoek kunnen de kinderen verschillende spelletjes spelen. Hieronder zie je een krullenbolspel en woorden schrijven.





Knikkerspel met het woord K  I  P.



Wekelijk tellen we samen met de Woefie (handpop hond die heel graag telt) Samen tellen we erop los, zoeken we het juiste cijfer, spelen we met de begrippen 1 meer, 1 minder en evenveel. 





In de boekenhoek zitten 6 tekeningen op de verkeerde plaats in de praatmuur. De kinderen luisteren gericht naar alle woorden en ontdekken zo wat niet klopt.


We luisteren naar wat de vereniging Rainbow4kids allemaal doet. Maar ook in de klas spreken we hier verder over. Luisteren we naar verhalen, maken we muziek zoals ze daar zouden doen.






Fijnmotorisch aan de slag door Kiki haar kleedje te versieren met schrijfpatronen.




Koken met de jarigen van maart. Kunst met fruit. Zien jullie de ogen van de dinosaurus? Of de regenboog? En de zon? 










Bakken met de jarigen van april. We bakken brood en dit naar aanleiding van het paasverhaal.














Genieten van het buiten spelen.