Wat leerden we in november en december

  


De Coronatijd hield ons wat uit elkaar. Onze klas ging dan ook een week in quarantaine, waardoor we niet zoveel foto's deelden. Ook ons kerstfeest werd uitgesteld en de stoomboot voor de Sint geraakte niet tijdig af. Toch bleven we doorzetten. In klas of online, het bleef een leuke klasbende.
Veel leesplezier, de blog voor januari komt er binnenkort aan. :)

rekenen
Volgende zaken kwamen aan bod: eigenschappen van driehoeken, geldwaarden, herhaling hoofdrekenen met natuurlijke getallen, breuken vergelijken, verhoudingen, kg en g, l en cl en ook een tweede proevenperiode kwam voorbij. Daar hoorde natuurlijk ook een (digitaal) rapportje bij.

taal en spelling
We gingen opnieuw tweewekelijks naar de bibliotheek en kregen ook een bibbox in de klas. Strips, moppenboeken of een gewoon dik boek, het was allemaal even goed! Tijdens de taallessen leerden we iets meer over het onderwerp en de persoonsvorm. Duidelijk twee dikke vrienden die onafscheidelijk zijn. De kinderen leerden ook iets meer over affiches, uitnodigingen en reclame. Tot slot mochten ze zelf een uitnodiging ontwerpen voor de nieuwjaarsreceptie in januari. 
Tijdens de spellingslessen leerden ze nog meer over de persoonsvorm en het werkwoordenschema. Iedereen smurft gezellig mee...

wero
We leerden tijdens deze periode twee grote thema's: de tijd vliegt en iedereen anders. In de eerste werkbundel leerden de kinderen over de soorten kalenders, weekplanning, de jaarschijf, seizoenen en feestdagen. Het thema wordt later afgewerkt. Het andere thema werd deels in quarantaine aangebracht. Welke verschillen zijn er tussen mensen? Wat is discriminatie en racisme? Wat moet je doen als je dat ziet gebeuren? Welke gewoontes hebben verschillende volkeren? Het zijn slechts enkele vragen die in dit thema aan bod kwamen.

godsdienst
Thema 3 over de levensadem werd opgestart. De speelse opdrachten konden we helaas nog niet uitvoeren, maar we leerden wel een lied over de levensadem en enkele belangrijke verhalen. Elke vrijdag werd ook een kaars aangestoken voor de Advent die begon. We maakten het gezellig met onze kleine kerstboom en versiering...


muzische vorming
Tot slot werkten we tijdens de muzische lessen nogmaals rond het jaarthema. We leerden iets meer over leeuw en kameel
Begin december maakten de leerlingen ook elk een ruimte voor de stoomboot van Sinterklaas. De ruimtes konden we helaas niet tonen aan Sint en Piet maar werden later nog zoveel mogelijk afgewerkt. Hieronder enkele resultaten. Gelukkig hebben we de komst van Sint en Piet op school niet gemist en kon iedereen genieten van een lekkere zoeternij. Sint en Piet brachten ook leuke cadeautjes mee: 2 toffe Smartgames en 2 grote gezelschapsspelletjes.
Terwijl de leerlingen thuis zaten, werden ook de nieuwjaarsbrieven opgemaakt. Met een goede voorbereiding en duidelijke instructie kon iedereen mooie brieven en kaartjes afgeven! Knap werk...


allerlei
- Afgelopen periode waren er geen jarigen in de klas. We bekeken wel een leuke kerstfilm 'The Polar Express' om de vakantie goed in te zetten.
- De tweede reeks van onze Whizzkids werd opgestart. Iedereen loste 1 vraag op terwijl ze in quarantaine zaten. De resultaten waren uitstekend! We behaalden een mooie score van 127/150. Hierdoor maken we nog steeds kans op de hoofdprijs. Woehoe !!