L2B - tik tak tijd

 Thema 'tik tak tijd...'

Het thema 'tik tak tijd' liep op zijn eind.
Er zijn heel wat dingen die we al wisten, maar ook een heel aantal nieuwe dingen die we hebben bijgeleerd.

  • we herhaalden de verschillende soorten kalenders (dag, maand, jaar...). Dit deden we zelfstandig, want deze leerstof kennen we eigenlijk al goed!
  • we herhaalden de seizoenen, door in groep alles aan elkaar uit te leggen. We mochten eens zelf juf of meester spelen.
  • op dit moment bevinden we ons nog steeds in het winterseizoen. Velen onder ons hadden gehoopt op een wit sneeuwtapijt, maar helaas, we hadden geen geluk. We knutselden dus maar ons eigen winterwonderland!
  • water bestaat in heel wat verschillende vormen. Aan de hand van experimenten gingen de wetenschappers van L2B op zoek naar de verschillende vormen. Heel leuk om te experimenteren en ontdekken.
  • we maakten kennis met een levenslijn en maakten er zelf eentje tot en met het tweede leerjaar. We leerden dat die levenslijn daar eigenlijk nog niet stopt, maar dat die nog verder loopt, tot we heel oud worden.
  • om de maanden nog eens goed in te oefenen, leerden we het gedicht van 'juffrouw Boggemog'. De leerlingen hebben er zelf een stripgedicht van gemaakt naar aanleiding van de poëzieweek. Wat een leuke resultaten.

Ook onze klaswetenschappers L. en O. hebben ons heel wat leuke weetjes en interessante informatie bijgebracht. Ze waren heel enthousiast! Fijn om te zien.

Klik hier om de foto's van dit thema te bekijken.