De eerste schoolweken in 4C


Beste ouder(s) 
Vanaf nu is onze klasblog van 4C ook paraat! Tweewekelijks zullen hier leuke sfeerbeelden en korte verslagjes verschijnen over de verschillende klasactiviteiten. 
Bij deze het eerste overzicht voor de maand september. 
Veel lees- en kijkplezier, groetjes juf Deirdre!

rekenen
We herhaalden heel wat leerstof uit het derde leerjaar: getallenkennis - en bewerkingen tot 1000, blokkenbouwsels, evenwijdige -en loodrechte stand tekenen, meetopdrachten, cijferen, kloklezen, breuken, ...

taal en spelling
Tijdens de taallessen leerden we de stad 'Brommel' kennen waar leerlingen, leerkrachten, directie en personeel ons op weg hielpen om de eerste schoolweken vlot te laten verlopen. Ze leerden een weg beschrijven, luisterfragmenten beoordelen en op het einde van het thema zochten ze de dader van de graffitimuur. Dit aan de hand van korte tips en kleine details in een leesopdracht. Een vleugje beweging in de klas en de gang kon daarbij niet ontbreken.
Tijdens de spellingslessen herhaalden we vele regels. Onder andere ei/ij, ig/ige, ou/au en gt/cht kwamen aan bod.

wero
We leerden elkaar beter kennen met ons eerste thema 'welkom'. Enkele kennismakingsspelletjes, een bingo en klasregels opstellen waren heel belangrijk. Al snel leerden we ook wat meer over Pittem en werd het thema over 'de zee' opgestart. In oktober is het eindelijk zo ver en kunnen we naar het strand...

godsdienst
De natuur bracht ons dichter bij elkaar door de vele leuke doe-activiteiten tijdens een doorschuifsysteem: een voeldoos, tekenopdrachten, denkspelletjes en figuurtjes maken met takjes. 

muzische vorming
De klas kreeg al heel wat kleur door de eerste beeldopdrachten: een uiltje maken en versieren voor onze klasafspraken. De individuele foto's vind je hier. Nadien werkten we ook een leuke verjaardagskalender uit. De eindresultaten worden bij de volgende blog gepost. De individuele foto's vind je hier.

allerlei
- Proficiat aan de jarigen in september: Aagje en Johanna. We vierden hun verjaardag in klas!
Op vrijdag 17 september was er naar jaarlijkse gewoonte de strapdag. De leerlingen oefenden elke dag een stukje van de dans om nadien uit te voeren op de speelplaats. Tijdens die dag konden ze ook allen genieten van een parcours op de speelplaats. De fiets, skeelers, skateboard... het was genieten met zen allen! Dit alles stond in teken van de koers. Een passende outfit kon dus niet ontbreken.
Op woensdag 29 september werden de sportclubs in de bloemetjes gezet. De leerlingen kwamen in outfits naar school: voetballers, dansers, paardrijden of floorball. Ieder promootte zijn eigen sport.