L2A ~ #18. Wat hebben we geleerd deze week ? 👩‍🏫

 Een nieuw weekverslag !

Er werden deze week niet zoveel kiekjes genomen, sorry ! 

Veel lees- en kijkplezier! 


  • TAAL: 

 - Duolezen + leescircuit.

- We werkten verder aan ons stripverhaal over Roodkapje. 

- We maakten een schatkaart om Roodkapje te helpen. De wolf heeft namelijk haar mandje gestolen en deze ergens in het bos verstopt. We maakten de kaart oud en onduidelijk door deze met koffie te bestrijken. Volgende week mogen de kaarten mee naar huis om samen met mama en papa de randjes 'af te branden'. 




  • SPELLING: 

 - WP 13 : woorden met -d / -t of -b / -p. Wel leerden dat we woordjes langer kunnen maken om de eindletter te weten te komen. Zo moeten we niet twijfelen ! 


  • SCHOONSCHRIFT: 
- Hoofdletter G + verbindingen.

  • WISKUNDE: 
- Aftrekken van en tot een tiental. 
- Aanbrengen brugje - en veel inoefenen !
- Blokkenbouwsels - blokken tellen.

  • WERELDORIËNTATIE: 

- We sloten het werothema: Natuurvriend / Intepedinte af met een gezelschapsspelletje. Met dit spelletje herhaalden we alle leerstof ter voorbereiding van onze proef.
- We maakten een proefje ! 


  • MUZISCHE OPVOEDING:

 - We maakten op de valreep nog kennis met de laatste toverwezens in Intepedinte nl. het aardmannetje. Hij bracht Piesegrientje naar het Zuurstofbellevolk. Om daar te geraken moesten ze grote bellen blazen. 

Wij bliezen op onze beurt ook bellen. Het waren niet zomaar bellen, maar wel gekleurde bellen. De bellen die we gemaakt hadden, konden we gebruiken als afdrukken om onze slogans te versieren. 

We had elk ons eigen rietje en bliezen zo CORONAPROOF onze eigen zeepbellen.

Ziehier de mooie resultaten !

Klik hier om het volledige album te bekijken. 





  • GODSDIENST:

 - We deden een hoekenwerkje waarbij we nog meer stilstonden bij 'Het goede doen'. Zo maakten we kennis met Zuster Angela, maakten we een top 10 van goeie beroepen en dachten we na hoe enkele situaties toch goed konden eindigen. Dit laatste brachten we onder in een stripverhaal.