Wat Als?! We spelen toneel!

 

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, ons toneelmoment. De leerlingen kozen een hele grote maand op voorhand hun toneel en bijpassende rol. Iedereen was enorm enthousiast om ermee aan de slag te gaan. De leerlingen begonnen hun rol uit het hoofd te leren. Hierbij merkten ze al snel dat de manier waarop ze spreken heel belangrijk was: intonatie, tempo, volume,... Ze voelden aan dat toneelspelen niet alleen 'je tekst uit het hoofd leren' is. Langzaamaan konden ze in hun groepje beginnen oefenen. 

Maar dan was er de stage van meester Milan, waardoor onze oefenmomenten even 'on hold' werden gezet. Dit natuurlijk tot grote ontgoocheling van bepaalde leerlingen. Maar dit was echter dé geknipte kans om nog méér vertrouwd te worden met zijn/haar rol en tekst. 

Tijdens de laatste schoolweek was het dan ein-de-lijk zover! De kinderen brachten passend materiaal, kledij en toebehoren mee van thuis om hun toneel op te fleuren. Na nog een namiddagje 'generale repetitie' was het tijd om de toneeltjes voor de klas te brengen. 

Wat hebben we allemaal genoten! Wat hebben jullie veel moeite gedaan! Dat moeten we méér doen! Een dikke pluim en een staande ovatie voor jullie allemaal!

Bij deze valt dan ook het doek over onze toneeltjes van 'Wat Als?!'. Proficiat!


Kiran, Ilana, Léonce en Irene met 'Wat als sporten verboden was?'






Jute & Milà met 'Wat als de bakker altijd vriendelijk was?'



Aukje, Michiel, Axelle en Arthur met 'Wat als de tandarts vals was?'



Cyriel & Warre met 'Wat als de bakker altijd vriendelijk was?'




Mari, Leon, Olivia en Florence met 'Wat als de tandarts vals was?'